A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Élelmiszertudományi és Technológiai Intézete a Gyümölcs-zöldség feldolgozó képzést úgy építette fel, hogy a résztvevők a piac által elvárt, magas szintű technológiai és műszaki felkészültségetminőségbiztosítással, érzékszervi minősítéssel, termékfejlesztéssel összefüggő, valamint korszerű gazdasági, marketing és jogi ismereteket kapjanak. Ezek mellett elmélyült betekintést szerezhessenek az adalékanyagok, csomagolóanyagok és a különleges, innovatív technológiák világába is. Fontosnak tartottuk, hogy minden tantárgyat olyan oktatók tanítsanak, akik saját maguk is elismertek a szakterületükön. Az egyes tantárgyak keretében tervezzük, hogy sikeres kis-, közép- és nagyvállalatokat irányító vezetőket, elismert technológiai szakembereket is vendégül látunk egy-egy óra keretében, hogy saját személyes tapasztalataikon keresztül mutassák be a tananyagok gyakorlati vonatkozásait.

Természetesen úgy gondoljuk, hogy a szakmai ismereteket nem lehet kizárólag tankönyvekből az előadótermekben elsajátítani. Jó szakember abból válhat, aki az elméleti tudás megszerzése mellett kellő időt tölt a gyakorlati ismeretek elsajátításával is. A képzés résztvevői az Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet kitűnően felszerelt laborjaiban és saját tanüzemeiben mélyíthetik el készségszinten az elméletben megtanultakat. Emellett a 2. oktatási félévben tanulmányi túrára indulunk, amely keretében megismerkedünk az ország jó nevű vállalkozásaival és elismert szakembereivel.

 


A képzés 2 félévből áll, melyet úgy építettük fel, hogy munka mellett is elvégezhető legyen. Az oktatás levelező tagozaton folyik, jellemzően kétnapos kurzusok keretében (kéthetente péntek délután és szombaton, tantervtől függően). A gyakorlati (tanüzemi és laboratóriumi) órákat több időpontban is meghirdetjük. 

A képzés díja 300.000 Ft/félév

A Diákhitel Központ Zrt. diákhitele igénybe vehető. A képzés díja magában foglalja a műszerek, berendezések, illetve a felhasznált nyersanyagok, segédanyagok, az oktatási anyagok, valamint a tanulmányi utak költségeit is. A diákhitel csak az alapdiplomával rendelkező hallgatók számára vehető igénybe.


 

Oktatás helyszínetrkp

A Budapesten található Budai Arborétum 7,5 hektáros természetvédelmi területe ad otthont az Egyetem Budai Campusának, így a Gyümölcs-zöldség feldolgozó képzésnek is, mely a Móricz Zsigmond körtértől 700 méterre található, ezáltal könnyen megközelíthetővé téve egyetemünket (4-es metró, 6-os, 17-es villamos, 7-es busz).

TOVÁBBI TÉRKÉPEK A CAMPUSRÓL


A képzést lezáró oklevél

A Gyümölcs-zöldségfeldolgozó szakirányú továbbképzésben megszerezhető oklevél tartalma az alapképzettségtől függ.

  • Gyümölcs-zöldség feldolgozó szakmérnök végzettséget szerezhetnek:

akik agrár képzési területen legalább alapképzésben szerzett mérnöki oklevéllel rendelkeznek,

vagy legalább alapképzésben szerzett biomérnöki, vagy vegyészmérnöki oklevéllel rendelkeznek.

  • Gyümölcs-zöldség feldolgozó szaktanácsadó képzettséget szerezhetnek, akik más területen végzett, legalább főiskolai, illetve BSc szintnek megfelelő felsőfokú végzettségűk van.
  • A képzés nyitva áll a felsőfokú képzettséggel nem rendelkezők számára is, azonban részükre diploma nem, csak a képzésen való részvételt tanúsító igazolás adható ki.

A képzés tanterve

Tanterv 12.flv

 

A képzés lezárásaként

Államvizsga